COM A CASA, ENLLOC

Aquest bloc s’estrena just al primer dia laboral d’un confinament que no sabem quants dies durarà. Avui molts us trobeu a casa, alguns amb feina per fer a través del teletreball i d’altres sense un objectiu concret. Alguns esteu sols, d’altres amb parella i d’altres amb família. A mi aquesta situació excepcional pràcticament no em varia la meva rutina diària. Em dedico a la il·lustració i el disseny gràfic i ho faig gaudint del treball des de casa i la veritat és que com a casa enlloc!

CANVI DE PLANS

Avui poc o molt tots estem fent canvis i la millor manera és fer-ho amb positivisme. Per això ahir vaig voler animar als meus amics i coneguts a pintar una samarreta amb el lema “Com a casa, enlloc”. Fer-ho ens refiar-me en la certesa de la comoditat i confort que ens proporciona la nostre llar. No importa si tenim un menjador petit, si la fortuna de la vida ens ha tractat mitjanament bé, davant d’una situació com aquesta la millor opció sempre és estar a casa. Alguns van pintar la samarreta estan sols a casa i d’altres ben acompanyats del nucli familiar, però crec que puc afirmar tothom va gaudir del procés. Jo vaig demanar que m’enviessin la fotografia de la samarreta pintada i la vaig rebre, però la veritat és que vaig rebre una quantitat força més important de fotografies del procés. Això és perquè el que ara necessitem és tenir coses  a fer i si les podem fer per els altres, sempre ens sentim molt més realitzats.

Estic immensament agraïda a la resposta que vaig rebre. Ser que mentre vau fer la brusa i vau escriure el missatge vau gaudir d’esta a casa. Quan jo vaig emprendre aquest camí en solitari ho vaig fer em el convenciment de que com a casa, enlloc! Ja us he contagiat el meu entusiasme de ser a casa, ara vull compartir amb vosaltres alguns consells pràctic per fer que aquests dies no caiguin en el caos absolut.

SUPER IMPORTANT!

Vesteix ‘te i pentina’t a primera hora del matí! Fes-ho encara que no tinguis previst sortir a buscar aliments ni fer cap vídeo trucada, encara que no hagis de veure ningú en tot el dia.

UNA EINA CLAU

Fes-te una planificació amb una rutina setmanal. La rutina bàsica ha de la mateixa de dilluns a divendres. És a dir, lleva’t, esmorza, fes el tè, i dina a la mateixa hora. Pauta quines hores són de treball i quina comencen les activitats d’oci. Dins de l’oci pauta estones de lectura, sèries, però també d’exercici físic. Si vius amb família acorda quines estones seran compartides i quines individuals. I per últim cal que tots els habitants de la casa us feu la vostre pròpia planificació tenint en compte els àpats i les estones compartides.

Us adjunto la meva pauta bàsica perquè us serveixi de referència.

Comparteixo la meva plantilla setmanal, però si ho prefereixes també pots fer-te el teu horari diari i planificar els àpats, el tipus d’exercicis físics, etc.

COSES PER FER

Aquests dies tots ens intentem fer la vida fàcil. Et comparteixo l’enllaç a un parell de recursos de lectura gratuïts amb els quals podràs passar moltes estones.

Revistes en català gratuïtes aquests dies!

Servei eBiblio