Molts davantals per un sol ofici

Dona de molts oficis pocs beneficis, em deia la meva mare. Per això jo sempre m’he centrat en un, la il·lustració. Recordo la primera vegada que una agencia de publicitat em va demanar una il·lustració per un cartell, era l’any 2000 i jo vaig entregar una làmina pintada amb acrílic. Quan vaig rebre a casa l’exemplar del cartell ja imprès vaig tenir una gran decepció. Si bé estava emocionada de veure la meva il·lustració impresa en una campanya real, no podia deixar de mirar la tipografia colorista que compatia directament amb la il·lustració dins d’aquell mateix cartell. En aquest moment vaig decidir que afegiria un nou ofici, de fet un germà cosí de de la il·lustració, el disseny gràfic. Va ser una bona decisió, i encara que alguna de les meves il·lustracions marxa sola, quasi sempre tinc la possibilitat de realitzar la totalitat de la proposta gràfica. Poder oferir una solució conjunta multiplica les possibilitats de trobar la millor solució visual per a cada projecte.

Aquests són els meus dos oficis principals, però no s’acaba aquí. Per poder viure del disseny i la il·lustració els dilluns al matí a primera em poso el davantal de ‘community manager’ de la meva pròpia marca i decideixo què publicaré a les xarxes i la vegada actualitzo el contingut del meu espai web. Després reviso l’agenda de les tasques setmanals i organitzo les hores de treball amb mi mateixa. Per últim m’ajusto a la cintura el davantal del meu jo comercial i contacto amb alguns dels meus col·laboradors mentre cerco noves oportunitats de negoci.

I encara n’hi ha més; els divendres preparo comandes de la botiga on-line, faig els paquets, el control de qualitat i els enviaments. A la tarda, cada 15 dies, és quan rebo la visita del meu jo comptable.

Pot semblar un caos, però vestir-me en cada moment amb el davantal que toca  m’ajuda a tenir un comprimís ferm amb mi mateixa i amb cada una de les tasques i això em permet concentrar-me en els projectes creatius la resta de la setmana.