HEROIS I HEROÏNES

Al llarg d’aquestes quatre setmanes que portem de confinament he estat dibuixant herois i heroïnes d’aquesta lluita contra la propagació del COVID-19. Vaig començar homenatjant metges i metgesses, infermeres i infermers i la resta de persones que fan que els hospitals i centres mèdics estiguin funcionant. Però no he volgut oblidar la resta d’herois i heroïnes que a vegades, massa vegades, no reben el reconeixement de la seva feina.

Com viuríem aquests dies si el personal dels comerços alimentaris no continuessin treballant darrera el taulell? I què ens podrien oferir si els transportistes o els pagesos no haguessin continuat amb la seva tasca. Què feríem si a banda del tot el que tenim no tinguéssim recollida i gestió dels residus que continuem generant? I com actuaríem si els periodistes no sortissin el carrer i ens informessin de quina és la situació?

A través de l’Instagram algunes persones m’heu suggerit sectors laborals que també formen part de la lluita contra aquesta pandèmia. Aquí us en deixo només alguns.

No m’he oblidat dels més petits, la veritat és he rebut vàries peticions en aquest sentit. La majoria de mares i pares que m’heu escrit heu destacat la paciència, l’entesa i l’esforç que està suposant per tota la canalla mantenir-se tancats a casa. Els adults en algun moment sortim a comprar, baixem les deixalles i els que a casa tenen mascotes surten ni que sigui un breu instant al carrer, però ells no han sortit ni un sol moment. Avui vull fer un regal a totes les petites i els petits de casa.

Us comparteixo algunes de les il·lustracions perquè les puguin pintar i se les facin seves. Perquè la dediquin a la veïna que torna tard a la nit després d’haver estat cuidant del nostre avi o d’una àvia d’algun amic. Perquè l’hi puguin enviar amb una fotografia al tiet que munta i desmunta llits per si de cas nosaltres també caiem malalts. Perquè l’enganxin a la bossa del reciclatge que en algun municipi ens recullen porta a porta i així agrair que la nostre vida, malgrat ser a casa continua funcionat amb moltes comoditats.

Els petits i les petites tenen el super poder de seguir donant força i energia a tots els adults que estant lluitant contra el coronavirus. Descarrega’t les làmines i deixa que flueixi el seu super poder!

ÀNIMS I CONTIUEM A CASA TANT COM PUGUEM!

Totes els professionals dels serveis essencials estan assumint una risc de contagi que no tenim els que ens podem quedar a casa. Avui moltes persones tornen a la feina, no tots, molts ja no hi podran tornar, almenys de moment. Alguns sectors continuen aturats. Estic convençuda que per continuar amb una lluita realment eficaç contra aquest “bitxo” i per no afegir més pressió i desgast al cansament acumulat de les persones que estant en primera línia, seria molt millor continuar totalment confinats. Tornar a la feina és angoixant, però tots sabem que no poder tornar-hi també ho és.