RADIO IL·LUSTRADA

Si els il·lustradors i les il·lustradores que treballem a casa ja vivim en un món aïllat, imagineu-vos com és pels que com jo, ho fem des de comarques apartades de la grans capitals com Barcelona, Madrid o València. Sovint també quedem apartats de les conferències, xerrades i col·loquis que s’organitzen dins d’aquestes ciutats.

En aquests dies, setmanes, mesos ja, que portem confinats per l’estat d’alarma causat pel COVID-19, les trobades entre professionals del món de la il·lustració s’han convertir també al món digital i això fa que tots i totes hi puguem accedir més fàcilment.

L’allau ha set tant gran que no estem donant a l’abast a visualitzar els “Live” a l’Instagram que sorgeixen a partir de les 6 de la tarda, tant que fins hi tot m’he sentit aclaparada i també cansada de tenir el mòbil a la mà o un ull aquí i l’altre allà. Per això avui vull aplaudir amb força les iniciatives de podcast que estant sorgint aquests darrers dies. Una opció més endreçada, més relaxada i selectiva de continguts.

L’associació professional d’il·lustradors de Catalunya va inaugurar el passat 30 el canal Radio Apic, també FLIC  Festival comparteix converses amb persones relacionades amb el món de la literatura i la il·lustració infantil. Ser que no han inventat res de nou, ja existien plataformes i programes molt interessats en aquesta línia, però avui els vull donar suport perquè per a mi són una companyia impagable que estic convençuda que m’ajuden a créixer professionalment en les hores que estic treballant amb la mirada fixa a la pantalla on creixen els meus projectes.

Aquí us comparteixo la meva selecció de radio il·lustrada: